Vrij als een vogel

Vrij als een vogel

Ze loopt. Korte lichte passen, hoog tempo. Beentempo gelijk aan dat naast haar. Af en toe een woord.

‘Tak’, ‘rechts´. Even inhouden. Voor haar een stel trage lopers. ‘Opgepast’, roept Esther. Tikje op de schouder, ‘Dankjewel!’ en met een slinger halen ze soepel links in.

Weer ruimte voor de benen. Recht vooruit slingert het pad. Bespikkeld met groen, geel, oranje shirts. Confetti op de weg. Acht kilometer nu. Kleine check, hoe gaat het. In gedachten gaat ze haar lijf langs. Benen voelen goed. Rust in het hoofd, geen last van de drukte. Op zoek naar de flow.  Het heuvelt een beetje omhoog. Met kleine stapjes, iets versnellen en dan soepel de top nemen. Heerlijk gevoel is dat. Ze denkt: nu wil ik harder. En ze gaat harder. Ze denkt: nu wil ik relaxen. En ze kan relaxen, wat voelt het goed. Soms lijkt hardlopen heel veel op vliegen, denkt ze. Vrij als een vogel.

Machteld is Usher patient en ziet bijna niets. Toch loopt ze halve marathons.

Machteld staat links. Naast haar Esther, haar buddy.

Hardloopverhalen. Eén passie, allemaal een verhaal
Regelmatig spreken wij een loper over zijn verhaal. Van toplopers en serieuze recreanten tot debutanten op de marathon. Allemaal met een doel, allemaal met een passie. We doen verslag van deze verhalen op deze site. En al deze verhalen zijn gebundeld in een boek.

Hierboven staat een sneakpreview van het gesprek met Machteld Cossee, slechtziend maar fervent hardloopster. Haar gehele verhaal staat in het boek Opgeven is geen optie‘.

Nieuwsgierig?
Het boek is te koop!