Two Rivers Marathon 2018 in voorbereiding

Two Rivers Marathon 2018 in voorbereiding

De kaders voor de Two Rivers Marathon 2018 staan. De voorbereidingen zijn gestart. Vanaf 1 oktober 2017 kunnen de deelnemers zich inschrijven.

Gecontroleerde ontwikkeling
Het concept van deze marathon is stevig. Het kent een aantal succesvolle kenmerken die we voorzetten. Het evenement blijft een gemoedelijk en kleinschalig karakter hebben. In de 2017-editie was het maximum aantal deelnemers 200. De vraag bleek vele malen hoger, we moesten een redelijke groep lopers teleurstellen. Komend jaar leggen we de max maar 400 lopers. Een gecontroleerde groei.

Het start-finishgebied ontwikkelt ook door. Het gebied bij Theater De Poorterij en De Stadsbrouwerij leent zich daarvoor. Het biertje en de braai na de race blijven! We proberen de beleving zowel voor als na de race verder uit te bouwen. Het publiek zal zich prima kunnen vermaken ook als de lopers onderweg zijn.

Rechtsom
Komend jaar – 2018 – is een ‘even’ jaar, we lopen de route weer ‘rechtsom’ net zoals in 2016, maar tegengesteld aan de route van 2017. We starten langs de stadsgrachten en gaan via de Waal richting Rossum. Via de Maas (Kerkdriel, Hedel, Ammerzoden, Well) gaat het parcours via onder andere Kerkwijk en Bruchem terug naar Zaltbommel.

Sponsoren
We zijn er trots op dat Locked Safe Holland┬áde samenwerking als hoofdsponsorship heeft verlengd. Samen met een groep andere locale sponsoren maken ze deze marathon mogelijk. Gaaf dat er zo’n brede steun is!