Two Oceans Marathon 2017

Two Oceans Marathon 2017

Gave hardloopreizen. Waarbij een optimale hardloopbeleving centraal staat. Die organiseren we graag via onze brand Hardlopen in Zuid-Afrika!

Rond de Paasdagen hebben we een twintigtal Nederlanders meegenomen naar Kaapstad. Op Paaszaterdag stond de absolute klapper op het menu: de Two Oceans Marathon 2017. Een ultraloop over 56 kilometer. Twee meer dan pittige beklimmingen. Twee oceanen. En de passage over Chapmans Peak, één van de mooiste (zo niet de mooiste) en spectaculaire kustwegen ter wereld. Een ongekende uitdaging!

Voor de meeste lopers in onze groep was 42 kilometer de maximale afstand die ‘een normaal mens’ zou kunnen rennen. Die reactie kregen ze dan ook vaak terug als ze vertelden welk avontuur ze aangingen. ’56 kilometer? Dat kan niet gezond zijn…’.
Hoe anders is de beleving in Zuid-Afrika. Voor veel lopers is de Two Oceans Marathon een ‘tussenstop’. Een hele gave tussenstop dat wel. Maar met name een prachtige training op weg naar Comrades Marathon. Het hoogtepunt van ultrarennend Zuid-Afrika. Over bijna 90 kilometer. De grootste ultra ter wereld. Het gehele land kent de ‘big C’.

‘Gaaf dat jullie naar Zuid-Afrika komen om de Two Oceans te lopen!’. In de aanloop naar de Two Oceans trainen we met een aantal bevriende hardloopclubs. Veel van de lopers van deze clubs lopen de Two Oceans jaarlijks en kennen de do’s en don’ts. En delen hun ervaringen graag met onze lopers. Verder verkennen we  het parcours zodat we op zaterdagochtend rond 5:30 uur optimaal in het startvak staan. Precies, het is dan nog donker. Dit om de grootste hitte te voorkomen. Voor de middag zijn alle lopers binnen. Een ongelooflijke ervaring en serieuze medaille rijker.

Hoe zo’n loop eraantoe gaat? Check onderstaande video!