Comrades, not just an ordinary race

Comrades, not just an ordinary race

Eén ding is zeker. ‘Comrades is not just an ordinary race!’ We hebben hem weer volbracht. En hij zat opnieuw volop heroïek en emoties. Ongelooflijk zwaar. Maar vol magie. Wat is het toch met deze race? Waarom komen hardlopers jaar op jaar terug?

Het aantal Nederlandse deelnemers in Comrades Marathon groeit de laatste jaren sterk. Team Hardlopen in Zuid-Afrika reisde dit jaar met een groep van 12 runners en 6 supporters af naar Zuid-Afrika. En missie geslaagd!

Vijfmaal Bill Rowan

Vijf van de lopers gingen naar huis met een Bill Rowan medaille (finish tussen 7,5 en 9 uur), vijf lopers behaalden een bronzen medaille (finish onder 11 uur) en twee lopers finishten met een Vic Clapham (binnen 12 uur). Bijzondere vermeldingen voor Gerben Solleveld en Martin Nieuwerf. Gerben zette een uitzonderlijk snelle tijd neer met 7:56. Martin voltooide zijn back-to-back, een opeenvolgende Up- en Down-Run. Dik applaus!

In totaal finishten er dit jaar een kleine 40 Nederlandse deelnemers in Comrades Marathon. Een absoluut record! Lees meer op www.hardlopeninzuidafrika.nl.