Boeiende marathonverhalen

Sportbeleving staat bij ons centraal. We rennen graag maar zijn vooral ook geinteresseerd in ‘de hardloper’. En het verhaal achter deze loper!

Allemaal een passie, allemaal een verhaal
Regelmatig spreken wij een loper over zijn verhaal (bij voorkeur in combinatie met een stukje rennen!). Van toplopers en serieuze recreanten tot debutanten op de marathon. Allemaal met een doel, allemaal met een passie. We doen regelmatig verslag van deze verhalen op deze site. We hebben ze ook gebundeld in ons boek ‘Opgeven is geen optie‘.

Een sneakpreview
We begonnen met Nederlands beste marathonloper Abdi Nageeye. We spraken hem in het najaar van 2016. Lees zijn verhaal ‘Er is altijd een gek die gaat’Paul Vorwerk spraken we in Kaapstad rond – en tijdens – de Two Oceans Marathon 2017. Paul is hardloper, hij loopt vaak maar hij praat er zeker zo graag over. Lees ‘De Grote Gelijkmaker‘. Bas Haasnoot is ultraloper. Regelmatig loop hij voor of na zijn werk een marathon, gewoon om lekker te trainen, ‘Op reis naar het oneindige‘. Machteld Cossee is Usher patient en ziet bijna niets. Toch loopt ze halve marathons. Tijdens het lopen voelt ze zich ‘Vrij als een vogel‘.

Opgeven is geen optie
Een niet meer zo jonge marathonloper zei tegen ons: ‘Running a race is managing your body all the way to the finish’. Mooi gezegd vinden wij. Managing your body is dus registreren en bijsturen.  

Hoe ga je om met je lichaam tijdens inspanning? Kennelijk is het meer dan alleen je ‘gaspedaal’ in te drukken. Mentaliteit noemen ze dat. Wat is dat dan? Gaat het dan om karaktereigenschappen, of spelen emoties ook een rol? Behalve je gaspedaal, je loopvermogen, is er nog een pedaal, je ‘mentale knop’. Kan je daar aan draaien?

Dit boek is gericht op iedere marathonloper, die bezig is met de mentale grens die je tegenkomt in je sport. Of het nu de training op de dinsdagavond is met je hardloopclubje, of de mentale uitdaging om toch maar weer alleen vijftien kilometer te gaan trainen of de marathonloper die zijn PR al jaren tevergeefs onder de drie uur probeert te krijgen.

Nieuwsgierig?
Bestel hem voor slechts EUR 15,-. Via onze webshop.