Het boek. Abdi heeft ‘m!

Het boek. Abdi heeft ‘m!

De Halve van Egmond. De klassieke opening van het hardloopjaar. Wij lopen ‘m. En Abdi is er speciaal voor vanuit Afrika naar Nederland gekomen. Hij is één van de gecontracteerde toplopers. Ondanks het ietwat gure weer is hij goedgehumeurd. Eindelijk de officiële overhandiging van ‘Opgeven is geen optie’. Het boek, Abdi heeft ‘m eindelijk! Mooie gelegenheid om even bij te kletsen én de officiële overhandigingsplaat te schieten.

Abdi Nageeye is Nederlands snelste marathonloper ooit. Hij liep het Nederlands record afgelopen jaar in de Marathon van Amsterdam. In een ongelooflijk mooie tijd van 2:08:16.

Eind 2016 ontmoetten we Abdi in Nijmegen om hem te interviewen. Dat was in de periode tussen de Zevenheuvelenloop en de Montferland Run. Hij logeerde op dat moment in het lopershotel van Global Sports. Dat gesprek resulteerde in ‘Er is altijd wel een gek die gaat’, één van de interviews in het boek.

Benieuwd naar het ‘Opgeven is geen optie’? Ook voor jou ligt een exemplaar klaar!

Abdi eindigde in een pittige race uiteindelijk als vierde in 1:04:34. Winaar Edwin Kiptoo was vandaag in topvorm. Niet te verslaan. En wij? Niet onverdienstelijk wat verderop in de uitslagen. Net als bij Abdi kwam ook ons PR niet in gevaar.